Om morgenmadsprodukter
Om morgenmadsprodukter
Morgenmadsprodukter indeholder typisk et højt indhold af kulhydrat. Andre næringsstoffer der ofte diskuteres er fiber, sukker og salt.
Om kulhydrater
De nordiske næringsstofanbefalinger siger at 50-60% af vores daglige energiindtag bør komme fra kulhydrater, gerne de grovere slags.
Om fiber
Rigtigt mange af os får for lidt fiber, kun halvdelen af den anbefalede mængde. Anbefalingen er på ca 25-35 gram per dag, men kvinder spiser i gennemsnit kun ca. 19 gram og mænd ca. 20 gram.
I en portion, 30 gram, Kellogg’s All-Bran Regular er der 4,5 gram mens Kellogg’s All-Bran Fiber Plus indeholder hele 11 gram per portion.
Om sukker
Sukker tilsættes morgenmadsprodukter for smag og konsistens. En portion Kellogg's morgenmadsprodukt giver mellem 1/2 tsk. - 2 tsk. sukker.
Hovedkilderne til sukkerindtag i vores kost er, slik og chokolade samt sodavand, saft og juice. Morgenmadsprodukter bidrager med ca. 2% af børns sukkerindtag.
Ifølge Nordiske næringsanbefalinger bør man ikke få mere end 10% af det daglige energiindtag fra tilsat sukker.
For at hjælpe dig til at se præcis, hvor meget sukker der er i hver portion, har vi tydeligt mærket det på forsiden af hver Kellogg’s pakke.
Om salt
Salt er en central ingrediens i fødevarer, da salt har afgørende betydning for både smag og konsistens. Hos Kellogg’s anvender vi salt for at give sprødhed og smag – de to vigtigste parametre for vores produkter.
Hovedkilderne til saltindtag i vores kost er, brød, ost, pålæg samt kød og fiskeprodukter. Morgenmadsprodukter er ikke en stor kilde, men bidraget er på ca. 1% af det samlede saltindtag.
Vi har arbejdet målrettet med salt reduktion siden 1998 og har frem til i dag reduceret saltindholdet i vores produkter i Danmark med 54%. Alle vores produkter er på eller under niveau for nøglehulsmærket for salt (500mg natrium).