null

Opskrifter

Del dette

Karamel-æblekage med Crunchy Müsli

Ingredienser

  • 1 knivspids salt (Til karamellen), 1 knivspids salt (Til kagen)
  • 100 ml vand
  • 60 g smør (Til karamellen), 125 g smør (Til kagen)
  • 125 g sukker (Til karamellen), 75 g sukker (Til kagen)
  • 100 g Kellogg's Crunchy Müsli Classic
  • 1 æble
  • 2 spsk. mælk, 3,5 % fedt
  • 2 æg, str. M
  • 0,25 pakke bagepulver
  • 150 g hvedemel (type 405)
Recip_Img-12163157

Rutevejledning

35 min. tilberedningstid
20 min. ventetid
55 min. samlet tid

1. Bland 150g mel og 0,25 pakke bagepulver sammen til dejen. 125g smør, 75g sukker og 1 knivspids salt røres sammen til en cremet konsistens i en skål. Tilføj 2 æg ad gangen til smørblandingen. Melblandingen tilføjes, og dejen røres sammen med 2 spsk. mælken til en jævn masse.

2. Æblet vaskes, tørres, skrælles, og frugtkødet skæres i tern.

3. Bageovnen forvarmes (over-/undervarme: 225 °C/varmluft: 200 °C). Spænd bagepapiret fast i bageformen (á 25 cm). Fordel æbletern og halvdelen af Kellogg's Crunchy Müsli Classic i bunden af kageformen. Hæld dejen i, og fordel resten af myslien på dejen. Bages i ca. 20 minutter på midterste rille. Tag kagen ud af formen, og lad den køle af.

4. Sukker karamelliseres i en gryde, tilføj smør, og stands kogningen med vand. Rør i gryden, indtil karamellen er opløst. Lad karamelsaucen simre i ca. 2 minutter, tilsæt salt, rør igen, og lad den køle en smule af.

5. Anret den færdige kage, og server med karamelsovs.

Tip
Hvis kogningen af karamelsovsen standses med vand, forbliver den klar. Med fløde bliver den uklar.

Du skal bruge:
Røremaskine, Piskeris, Skåle, Komfur, Skærebrætter, Kniv, Bagepapir, Bageform Ø 26 cm, Bageplade, Gryder, Bageovn