null

Opskrifter

Del dette

New York-cheesecake med Tresor og hindbærsovs

Ingredienser

  • 50 g flormelis
  • 100 g hindbær, frosne
  • 150 g fløde, 30 % fedt
  • 300 g creme fraiche
  • 4 spsk. stivelse
  • 600 g friskost, fuldfed 60 % fedt
  • 1 vaniljestang
  • 150 g Kellogg's Tresor Choco Nut
  • 200 g hvedemel (type 405)
  • Smør, til at smøre formen
  • 100 g smør
  • 50 g sukker (Til bunden), 250 g sukker (Til kagecremen)
  • 1 æg, str. M (Til bunden), 3 æg, str. M (Til kagecremen)
tresor

Rutevejledning

20 min. tilberedningstid
5 timer 30 min. ventetid
5 timer 50 min. samlet tid

1. Til bunden skæres smørret i små tern og kommes i en skål, hvor det æltes med mel, sukker og æg til en jævn dej.

2. Bageformen (Ø 20 cm) smøres, og udvendigt beklædes bunden med et dobbelt lag sølvpapir hele vejen rundt. Dejen fordeles jævnt i formen, Kellogg's Tresor Choco Nut stilles op langs kanten og lægges i midten.

3. Vaniljestangen halveres, og vaniljen skrabes ud. I en skål blandes friskost med sukker, stivelse og vanilje til en cremet konsistens. Creme fraiche, æg og fløde tilsættes, og cremen røres sammen til en ensartet masse i 3 minutter.

4. Bageovnen forvarmes (over-/undervarme: 180 °C/varmluft: 155 °C). I mellemtiden kommes cremen i bageformen, bageformen stilles i en dyb bageplade. bagepladen fyldes ca. halvt med varmt vand. Bages i ca. 90 minutter på midterste rille. Kagen løsnes fra formen, afkøles og skal hvile tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.

5. Hindbær hældes i en høj beholder og blendes. Puréen stryges gennem en si. Hindbærsovsen røres jævn med flormelis og hældes oven på kagen.

Tip
Hvis kagen skælver lidt i midten, er den bagt færdig og forbliver dejlig saftig.

Du skal bruge:
Skærebrætter, Kniv, Pensel, Bageform Ø 20 cm, Røremaskine, piskeris, Køleskab, Bageplade, dyb, Bageovn, Si, Stavblender, Skåle, Sølvpapir, Beholdere, høj