null

Opskrifter

Del dette

Spekulatius med cornflakes

Ingredienser

  • 50 g Kellogg's Corn Flakes
  • 1 tsk. bagepulver
  • 300 g hvedemel (type 405), + en smule til arbejdsbordet
  • 1 økologisk appelsin
  • 0,5 tsk. stødt kardemomme
  • 0,5 tsk. stødte nelliker
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 æg, str. M
  • 125 g sukker
  • 150 g blødt smør
Recip_Img-12286694

Rutevejledning

15 min. tilberedningstid
1 time 15 min. ventetid
1 time 30 min. samlet tid

1. Smør, sukker og æg røres sammen til en cremet konsistens. Kanel, nelliker og kardemomme tilføjes. Appelsinen vaskes, tørres og skallen rives og tilføjes til blandingen. Mel og bagepulver tilføjes og dejen æltes grundigt sammen og formes til en kugle. Dejen pakkes ind i husholdningsfilm og lægges i køleskabet i ca. 1 time.

2. Bageovnen forvarmes (over-/undervarme 200° C/varmluft 180° C). Dejen tages ud af køleskabet, og cornflakes æltes ind i den. En smule mel fordeles på arbejdsbordet og dejen rulles ud med en kagerulle

3. Med en udstikker formes cirkler, som lægges på en bageplade med bagepapir. Småkagerne dekoreres med et stempel og bages på midterste rille i ca. 15 minutter.

Tip
Alternativt kan du også bruge en færdig krydderiblanding til spekulatius.

Du skal bruge:
Kagerulle, Bageovn, Køleskab, Rivejern, Røremaskine, piskeris, Skåle, Kagestempel, Bageplade, Bagepapir, Udstikkere, Husholdningsfilm